Uspešna vadba za predšolske otroke

Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota, ki ga kot predsednik vodi Jože Stvarnik, je uspešno zaključilo sezono 2006 / 2007 sekcije predšolskih otrok. Program športne vzgoje, ki so si ga zadali pred jesenjo 2006, je bil v celoti uresničen in z vadbo predšolskih otrok so zaključili v ponedeljek, 21. maja.

V nižjo skupino je bilo vključenih 20 otrok, v višjo skupino pa 28 otrok, s katerimi so dvakrat po eno uro tedensko vadile vaditeljice Ksenija Titan, Martina Lapoši, Bojana Benkovič, Katja Benkovič in Sabina Bauman. Od oktobra do maja je bilo opravljenih 50 vadbenih ur.

Že v petek, 18. maja, so izvedli zaključni izlet na Goričko. Otroci, skupaj s starši, so se popoldne ob 16. uri z avtobusne postaje z avtobusom popeljali do Serdice, od tam pa se peš podali na Serdiški breg. Tam so otroci, v prelepem sončnem popoldnevu, izvedli nekaj telovadnih vaj na prostem, nato pa za spomin prejeli majice in medalje. Medalje sta jim razdelila predsednik DŠR M. Sobota Jože Stvarnik in predsednik Športne zveze M. Sobota Stanko Kerčmar. Sledilo je rajanje otrok z vaditeljicami in starši. Povratek s Serdiškega brega je bil nekaj po 17. uri, med potjo domov je sledil še krajši postanek v Kraščih, za okrepčilo z malico.

Besedilo in fotografija: Filip Matko