Sekcija športne gimnastike

Nahajate se tukaj

Sekcija za športno gimnastiko je razdeljena v tri sklope:

  • Gimnastični vrtec
  • Rekreativna športna gimnastika
  • Tekmovalna športna gimnastika

Gimnastični vrtec

V program Gimnastični vrtec so vključeni predšolski otroci starosti od 5-6 let, kjer  se v sklopu raznolikih oblik ogrevanja soočajo z naravnimi oblikami gibanja in elementi gimnastične abecede, ki jih bodo nujno potrebovali za uspešno osvajanje gimnastičnih prvin v skladu s svojo starostjo in sposobnostjo, za kar bomo poskrbeli s prilagojenimi programi za posamezne starostne skupine otrok (v nadaljevanju - nivojski sistem vadbe kot program vadbe).

Rekreativna športna gimnastika

Rekreativna športna gimnastika je namenjena mlajši šolski mladini, študentom in odraslim, ki se želijo seznaniti z gimnastiko in si izboljšati svoje gibalne sposobnosti.

Tekmovalna športna gimnastika

V tekmovalno športno gimnastiko so vključeni otroci, ki se želijo resneje ukvarjati s športno gimnastiko in se tudi preizkusiti na tekmovanjih. Sestavljajo jo moška in ženska športna gimnastika (orodna gimnastika) ter akrobatika (gimnastika na veliki in mali prožni ponjavi ter na akrobatski stezi). V ženski športni gimnastiki smo vključeni tudi v nivojski tekmovalni sistem, ki omogoča vključevanje večjemu številu tekmovalk in v katerem si tekmovalke pridobivajo izkušnje in samozavest za nastope na večjih tekmovanjih, tudi na mednarodnih.

V ta namen je naše društvo tudi vključeno v Gimnastično zvezo Slovenije, kjer se udeležujemo regionalnih, prvenstvenih in državnih tekmovanj.

Naše tekmovalke in tekmovalci vseskozi dosegajo odlične uspehe  na različnih tekmovanjih in v različnih disciplinah na državni ravni, saj kot po pravilu vsako koleto osvojajo naslove državnih prvakov.