Pilates

Nahajate se tukaj

Kaj je pilates?

Pilates je vadba, s katero oblikujemo svoje telo, se razgibamo in sprostimo. Izvajamo tako krepilne kot raztezne vaje, poudarek pa je na krepitvi globoko ležečih mišic, tako imenovanih stabilizatorjev, ki predstavljajo temelj moči celotnega telesa. Tako sistematično delujemo na mišice v notranjosti telesa in krepimo tudi manjše mišične skupine, katere pri ostalih vadbah pogosto spregledamo. Ko aktiviramo le zunanje, vidne mišice, lahko sicer izboljšamo svoj zunanji izgled, vendar bolečine v hrbtu in ramenskem delu ostanejo ali pa se še poslabšajo. S pomočjo pilates vaj pa krepimo mišice medeničnega dna, globoke trebušne in hrbtne mišice, kar nam zagotavlja pravilen položaj hrbtenice in tako pomaga k pravilni telesni drži, zmanjšuje bolečine v hrbtenici in vratu ter preprečuje nastanek osteoporoze. Vadba je primerna tudi kot oblika rehabilitacije po poškodbah, saj so vsi gibi premišljeni, počasni in tekoči. Z upoštevanjem pravilnega dihanja razbremenimo spodnje hrbtne mišice, kar deluje preventivno pred poškodbami in bolečinami v križnem delu hrbta.

Za koga je primeren pilates?

Pilates je primeren za osebe vseh starosti in različnih stopenj fizične pripravljenosti, saj se vsako vajo posamezniku lahko prilagodi po težavnosti.

Kaj rabim za vadbo pilatesa?

Za vadbo rabite oprijeta športna oblačila, ki vas ne bodo ovirala pri gibanju, po želji lastno ležalno podlogo, brisačo in plastenko vode. Športne obutve ne potrebujete, saj smo na vadbi bosi ali v nogavicah.

Informacije

Zaradi odsotnosti vaditeljice, vadba trenutno ne poteka.

Za morebitna vprašanja se lahko obrnete na:

Iva Trplan, vaditeljica pilatesa
e-mail: iva.trplan@gmail.com
tel.: 040 662 360