Sekcija rekreacija seniorjev

Nahajate se tukaj

V Društvu za športno rekreacijo Murska Sobota se zavedamo, da je mogoče v starosti z redno telesno vadbo doseči pozitivne spremembe v organizmu, upočasniti procese staranja in tako ohranjati neodvisnost starejših oseb ter s tem kakovost njihovega življenja. Z izboljšanjem gibalnih sposobnosti se izboljšata tudi samopodoba osebe v zrelejših letih in kakovost življenja.

Zato smo se v Društvu odločili, da ponudimo občanom v zrelejših letih tedensko dva termina, ob ponedeljkih in četrtkih od 10.30 - 12.00 in to v telovadnici Društva v Domu Partizan ter trimskem kabinetu Krpan.

Program prilagajamo sposobnostim udeležencev v skupini in je sestavljen iz vaj za moč, vaj za gibljivost, koordinacijo ter vaj za vzdržljivost. Skupina, ki se še vedno počuti dobro in ima rada igre z žogo, se posveti krajšemu igranju košarke na en koš in v primeru večje skupine tudi na dva koša. Četrtek posvečamo igranju badmintona , udeleženci, ki imajo željo po razgibavanju v trimskem kabinetu pa ga vzporedno obiskujejo.

Vadba poteka pod strokovnim vodstvom prof. športne vzgoje Janka Rožmana in višjega organizatorja športne rekreacije Ludvika Zelka ter koordinacijo podpredsednika Društva Jožeta Stvarnika GSM: 041 797 120.

V skladu s sklepom IO DŠR Murska Sobota z dne 21. decembra 2015, se je Sekciji rekreacije seniorjev pridružila skupina za vodne športe. Skupina se ukvarja s surfanjem na kamešnici v Murski Soboti.

Kontaktni osebi za skupino vodnih športov sta:

1. Franc Gjerek 031 864 605

2. Zlatko Jnajič, 031 648 148