Prvi slovenski nastop na mednarodnem tekmovanju v skokih na veliki prožni ponjavi

41. International Trampoline Friendship Cup 2013 (Olympic Hopefuls Competition)

Asja Benčec, 12 letna gimnastičarka, članica Društva za športno rekreacijo iz Murska Sobote, je kot prva Slovenka nastopila na mednarodni tekmi v skokih na veliki prožni ponjavi, ki je bilo 19.10.2013 v Jabloncu nad Nisou na Češkem.

Tekmovanje, ki je uvrščeno na  F.I.G kolendarju, je drugo najstarejše tekmovanje v skokih na veliki prožni ponjavi v Evropi. Organizacija in izvedba tekmovanja je bila zelo kvalitetna, tudi udeležba tekmovalcev je bila na visoki ravni, saj so prihajali iz različnih evropskih držav (Francije, Italije, Anglije, Nizozemske, Švice, Avstrije…). 

Svoj prvi mednarodni nastop v kategoriji 11-14 let je Asja Benčec odlično opravila. Svojo sestavo po mednarodnem pravilniku je izvedla odločno in bi se lahko z malo sreče uvrstila tudi v finale, saj je bila težina njene vaje primerljiva drugim, od nekaterih celo težja in se tako na koncu uvrstila na  9. mesto. Vsekakor pa si Asja zasluži vse čestitke za svoj pogum.

Čestitke za pogum pa  si zaslužijo tudi dečki iz Partizana Renč, ki so bili prav tako  prvi udeleženci iz Slovenije na mednarodni tekmi v skokih na veliki prožni ponjavi. 

Zahvaljujem se vsem, GZS za ureditev licence za tekmovalko, društvu DŠR Murska Sobota, staršem tekmovalke in dr. Ivanu Čuku za strokovno pomoč in koristne nasvete. 

Športni pozdrav, dipl. trener športne gimnastike Danijel Štraus

Rezultate in video posnetke tekme si lahko ogledate na naslednji povezavi:

http://trampoliny.cstv.cz/CGFTV.asp